EDUSIMSTEAM PROJESİ DUYURUSU

EDUSIMSTEAM PROJESİ DUYURUSU

EDUSIMSTEAM bilgi ve iletişim teknolojilerinin yenilikçi öğrenme ortamlarında kullanılabilmesini, gelişen ve değişen uygulamaların çok-disiplinli alanlara aktarılabilmesini ve gerçek hayat problemlerine dayalı senaryoların çevrimiçi ortamda tüm eğitim paydaşlarına ulaştırılabilmesini amaçlamaktadır. Simülasyonlarla desteklenecek olan Yenilikçi Çevrimiçi Platform projenin sürdürülebilirliği bakımından büyük önem taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek ve 10 Avrupa üyesi ortağın katkılarıyla hayata geçirilecek olan projemiz Avrupa Okul Ağı’nın da desteklediği yenilikçi ve esnek öğrenme ortamlarının uygulamalarıyla paralel hedeflere hizmet etmekte olup STEAM eğitiminin ülkemizde ve Avrupa düzeyinde yaygınlaştırılmasına katkı sağlayacaktır.

 

   EDUSIMSTEAM Projesi, STEAM eğitimi ile bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanıldığı yeni öğrenme alanları sunan ve bilimsel, yaratıcı, eleştirel düşünme gibi üst düzey becerilerin geliştirilmesini sağlayan Avrupa düzeyinde politika geliştirmeyi hedefleyen bir Erasmus+ Merkezi KA3 İleriye Yönelik İşbirliği Projesidir (Milli Eğitim Bakanlığı, 2023). Proje, STEAM yaklaşımı ile öğretmenlere destek olarak, öğrencilerin öğrenmesini kolaylaştıran simülasyon ortamlarının hazırlanması ve test edilmesi sürecini de kapsamaktadır.

   SimuLearn Platformu üzerinden devam etmesi planlanan bu süreçlerle ilgili öğretmenlerin hazırbulunuşluklarını arttırmak üzere bilgilendirici makaleler yazılması yaygınlaştırma planında taahhüt edilmiştir. Bu kapsamda yazılan bu makalenin teması simülasyonun tarihçesi, yararları ve proje ile ilişkisini hülasaten açıklamak olarak belirlenmiştir. Derleme formatında hazırlanan bu çalışma, simülasyon ortamlarının tanımı ve kısa tarihçesi ile başlanmakta, genel özellikleri ve faydaları ile devam etmektedir. EDUSIMSTEAM projesi kapsamında SimuLearn platformu üzerinden devam edecek olan eğitim öğretim sürecinde simülasyon kullanımının teşvik edileceği düşünüldüğünde, çalışmanın öğretmenlerde eğitimde simülasyon kullanımı ile ilgili farkındalığı arttırması hedeflenmektedir.

  Ordu İlimizden üç öğretmenimiz EDUSİMSTEAM MENTÖRÜ olarak Bakanlığımız tarafından görevlendirilmiş olup il genelindeki EDUSİMSTEAM Proje çalışmalarının yaygınlaştırılmasında görev almışlardır.

Burçak ÖZYURT / EdusimSteam Ordu Mentörü - Scıentıx Elçisi

 Iletişim 542 7924343

Email eitimokul2009@hotmail.com

Derya ÖZTÜRK / EdusimSteam Ordu Mentörü - Scıentıx Elçisi

Iletisim 0 506 700 43 54

Email deryaavciozturk@gmail.com

Mine KERESTECİ / EdusimSteam Ordu Mentörü - Scıentıx Elçisi

Iletisim 0 506 445 65 87

Email mine.gnttmz@gmail.com

Detaylı Bilgi İçin Proje Web Sayfası Linki:

https://edusimsteam.eba.gov.tr/

Kayıt Olunacak Platform Linki :

https://simulearn.eba.gov.tr/

12.05.2023 56

12-05-2023